Felejtsd el a zsíros elvitelt! Ezek a ropogós légsütőben készült karfiol falatok igazi újdonságot jelentenek. Hihetetlenül könnyen elkészíthetők, ízletesek, és tökéletes egészséges snack vagy előétel. Ráadásul meglepően laktatóak, és jóllakottan, energikusan hagynak.

A légsütő varázslatosan működik, forró levegőt keringet a karfiol körül, így a szélek ropogósak lesznek, miközben a belseje puha és tökéletesen átsült marad. Az eredmény? Egy snack, amit nehéz abbahagyni!

Ha több zöldséget szeretnél beilleszteni az étrendedbe anélkül, hogy az ízélményről lemondanál, ezek a légsütőben készült karfiol falatok a megoldás. Minden falatban a ropogós, ízletes jóság tökéletes keveréke található.
Nézd meg az alábbi Főzés Celebrate videót a teljes receptért:
FŐZÉS ÜNNEPEL - Légsütőben Készült Karfiol Falatok
| Adag: 4 adag | Előkészítési idő: 5 perc | Főzési idő: 15 perc |
Hozzávalók
-
1 fej friss karfiol
-
½ teáskanál kóser só (vagy ízlés szerint)
-
½ teáskanál füstölt paprika
-
½ teáskanál kurkuma
-
½ teáskanál kömény
-
½ teáskanál oregánó
-
½ teáskanál hagymapor
-
½ teáskanál fokhagymapor
-
½ teáskanál fekete bors
-
1,5 evőkanál növényi olaj
Elkészítés
- Vágd le a karfiolt és darabold fel 3-5 cm-es darabokra. Tedd egy nagy tálba.
- Keverd össze az összes száraz hozzávalót, tedd félre.
- Forgasd meg a karfiol darabokat a növényi olajban, majd add hozzá a fűszerkeveréket. Jól keverd össze, hogy mindenhol bevonat legyen.
- Melegítsd elő a légsütőt 5 percig 200 °C-on.
- Tedd a fűszerezett karfiolt a légsütő kosarába vagy tálcájára, és süsd 200 °C-on 15 percig, közben 2-3 alkalommal keverd vagy rázd meg a kosarat, hogy egyenletesen barnuljon.
- Vedd ki a légsütőből és azonnal tálald.