240.000+ ember által megbízható

Tudományosan bizonyított

Akár 15%-os mennyiségi kedvezmények

Kosarad

A kosarad üres

Nézd meg ezeket a kollekciókat!

Rusztikus bab és zöldek Szív egészséges leves

Ma egy finom és mélyen kielégítő receptbe merülünk el: Rusztikus Bab és Zöldség Szívbarát Leves. Ez a laktató tál nemcsak ízekkel van tele, hanem jótékony hatásokkal is!

Beszéljünk a műsor sztárjairól: a leveles zöldségekről! Spenót, kelkáposzta vagy kelbimbó – a választás az Öné – ezek igazi tápanyagbombák. Tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és nitrátokat is tartalmaznak, amelyek segítenek ellazítani az ereket és javítják a véráramlást.

És ne feledkezzünk meg a babokról sem! Kiváló fehérje- és rostforrások, és tanulmányok kimutatták, hogy segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében. Konzerv bab használata esetén mindig válassza az alacsony nátriumtartalmú változatokat, vagy alaposan öblítse le őket a nátriumbevitel csökkentése érdekében.

Nézze meg az alábbi Főzés a Celebrate videót a teljes receptért:



FŐZÉS ÜNNEPELJÜNK - Rusztikus Bab és Zöldség Szívbarát Leves


   Adag: 4 adag Előkészítési idő: 5 perc Főzési idő: 25 perc


Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 csésze sárgarépa, kockára vágva

  • 1 kis hagyma, kockára vágva

  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva

  • 2 csésze kelkáposzta, kelbimbó és/vagy káposzta, aprítva

  • 1 konzerv fehér bab, pinto bab, fekete szemű borsó vagy kedvenc bab, öblítve és lecsepegtetve

  • 4 csésze alacsony nátriumtartalmú csirke- vagy zöldségleves

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 1 evőkanál almaecet vagy ízlés szerint

  • 2 csésze friss spenótlevél opcionális

Elkészítés

  1. Egy 2 vagy 3 literes nehéz edényben vagy holland sütőben melegítse fel az olívaolajat közepes lángon. Adja hozzá a kockára vágott sárgarépát és hagymát, és párolja, amíg éppen csak megpuhul, körülbelül 7-10 percig. Adja hozzá a fokhagymát, és főzze további egy percig.

  2. Adja hozzá a kelkáposztát (vagy kelbimbót vagy káposztát), és párolja további 10 percig, vagy amíg éppen csak megpuhul.

  3. Adja hozzá a levest, és hozza gyenge forrásba.

  4. Adja hozzá az öblített babot, a szójaszószt és az almaecetet.

  5. Fejezze be friss spenót hozzáadásával közvetlenül a tálalás előtt.

  6. Tálalja nagy tálakban, krutonnal a tetején (opcionális).



Recept letöltése

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés

Hagyjon megjegyzést

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megjegyzéseket jóvá kell hagyni, mielőtt közzéteszik őket