Ma egy finom és mélyen kielégítő receptbe merülünk el: Rusztikus Bab és Zöldség Szívbarát Leves. Ez a laktató tál nemcsak ízekkel van tele, hanem jótékony hatásokkal is!

Beszéljünk a műsor sztárjairól: a leveles zöldségekről! Spenót, kelkáposzta vagy kelbimbó – a választás az Öné – ezek igazi tápanyagbombák. Tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és nitrátokat is tartalmaznak, amelyek segítenek ellazítani az ereket és javítják a véráramlást.

És ne feledkezzünk meg a babokról sem! Kiváló fehérje- és rostforrások, és tanulmányok kimutatták, hogy segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében. Konzerv bab használata esetén mindig válassza az alacsony nátriumtartalmú változatokat, vagy alaposan öblítse le őket a nátriumbevitel csökkentése érdekében.
Nézze meg az alábbi Főzés a Celebrate videót a teljes receptért:
FŐZÉS ÜNNEPELJÜNK - Rusztikus Bab és Zöldség Szívbarát Leves
| Adag: 4 adag | Előkészítési idő: 5 perc | Főzési idő: 25 perc |
Hozzávalók
-
1 evőkanál olívaolaj
-
1 csésze sárgarépa, kockára vágva
-
1 kis hagyma, kockára vágva
-
2 gerezd fokhagyma, aprítva
-
2 csésze kelkáposzta, kelbimbó és/vagy káposzta, aprítva
-
1 konzerv fehér bab, pinto bab, fekete szemű borsó vagy kedvenc bab, öblítve és lecsepegtetve
-
4 csésze alacsony nátriumtartalmú csirke- vagy zöldségleves
-
1 evőkanál szójaszósz
-
1 evőkanál almaecet vagy ízlés szerint
-
2 csésze friss spenótlevél opcionális
Elkészítés
-
Egy 2 vagy 3 literes nehéz edényben vagy holland sütőben melegítse fel az olívaolajat közepes lángon. Adja hozzá a kockára vágott sárgarépát és hagymát, és párolja, amíg éppen csak megpuhul, körülbelül 7-10 percig. Adja hozzá a fokhagymát, és főzze további egy percig.
-
Adja hozzá a kelkáposztát (vagy kelbimbót vagy káposztát), és párolja további 10 percig, vagy amíg éppen csak megpuhul.
-
Adja hozzá a levest, és hozza gyenge forrásba.
-
Adja hozzá az öblített babot, a szójaszószt és az almaecetet.
-
Fejezze be friss spenót hozzáadásával közvetlenül a tálalás előtt.
-
Tálalja nagy tálakban, krutonnal a tetején (opcionális).